3 Cara Yang Anda Boleh Cuba Untuk Buatkan Jenama Anda Dikenali

Nur Amrina Rasyada
Nur Amrina Rasyada
Cara Untuk Buatkan Jenama Anda Dikenali

Setiap perniagaan pasti mahukan jenama mereka dikenali ramai. Mana tidaknya, semakin ramai yang kenal, semakin mudah untuk produk atau perkhidmatan anda dijual.

Namun, apakah cara yang anda boleh lakukan untuk tingkatkan lagi kesedaran di kalangan pengguna mengenai jenama anda?

Jom kita tengok 3 cara yang anda boleh praktikkan untuk tingkatkan brand awareness supaya perniagaan anda lebih dikenali ramai!

Jenama Anda Dikenali

 

3 Cara Yang Anda Boleh Cuba Untuk Buatkan Jenama Anda Lebih Dikenali

1. Tawarkan Promosi Menarik 

Tak kiralah sama ada perniagaan anda masih baru atau sudah lama berada di pasaran, tawaran promosi adalah salah satu strategi yang patut anda cuba untuk tarik minat orang ramai mengenali jenama anda.

Berikan layanan istimewa kepada pelanggan dengan tawarkan promosi masa terhad kepada mereka.

Salah satu layanan istimewa yang anda boleh tawarkan kepada pelanggan adalah “Exclusive Early Access”  atau pemberian sampel/trial percuma untuk produk terbaharu.

Wujudkan rasa perlu disegerakan dengan tekankan masa terhad bagi promosi yang ditawarkan.

Letakkan juga pautan ke laman web anda supaya pelanggan dapat membuat pembelian terus di laman web. Secara tidak langsung, cara ini juga dapat tingkatkan engagement website anda.

2. Tawarkan Penghantaran Percuma

Ingin buatkan jenama anda dikenali ramai? Tawarkanlah free delivery kepada pelanggan!

Tawaran penghantaran percuma merupakan antara senjata paling berkesan untuk tarik pelanggan untuk buat pembelian segera di samping buatkan jenama anda dikenali.

Menurut tinjauan yang dilakukan oleh Amazon Prime semasa promosi Prime Day, kebanyakan pengguna akui penghantaran percuma merupakan faktor nombor satu yang mendorong mereka untuk membeli di laman tersebut.

Penghantaran percuma juga merupakan antara langkah yang paling berkesan untuk memujuk pelanggan checkout barangan yang sudah lama berada di ‘cart’. 

Ketika menawarkan penghantaran percuma, anda boleh menghantar mesej peringatan kepada pelanggan supaya mereka tak terlepas peluang keemasan daripada anda.

3. Promosikan Ke Semua Saluran Pemasaran

Pada zaman teknologi ini, anda boleh manfaatkan pelbagai saluran pemasaran digital supaya ramai yang lebih kenali jenama anda.

Antara saluran pemasaran digital yang anda boleh guna adalah pemasaran menerusi SMS, e-mel, website dan media sosial.

Semua saluran ini mempunyai kelebihan dan kekurangan masing-masing, namun jika digabungkan bersama, ia pasti bakal membantu anda mencapai target kempen pemasaran anda!

Jenama Anda Dikenali

Dari tawaran promosi sehinggalah penggunaan pelbagai platform pemasaran digital, terdapat pelbagai kaedah yang anda boleh cuba supaya ramai lebih ramai tahu kewujudan perniagaan anda.

Nak buatkan ramai kenali jenama anda? Jom tingkatkan jualan menerusi pemasaran digital dengan produk daripada Web Impian!

Kami menawarkan pelbagai saluran pemasaran seperti pemasaran SMS, pemasaran e-mel dan pembangunan website.

Harga yang kami tawarkan cukup berbaloi dan lengkap dengan ciri-ciri menarik yang pasti bakal menepati target pemasaran anda.

Jangan berlengah lagi, hubungilah kami segera untuk ketahui dengan lebih lanjut mengenai perkhidmatan kami!

Hakcipta terpelihara 2019 – SMS Niaga
Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)