3 Cara Tingkatkan Trafik Di Website Ketika Product Launch

Aplikasi Niaga
Aplikasi Niaga

Jika anda seorang penjual yang sedang membuat product launch pastinya yang paling anda idamkan adalah melihat trafik yang bertalu-talu masuk ke dalam website anda.  Trafik website dalam bahasa mudahnya ialah kunjungan luar ke website. Berikut adalah 3 cara yang anda boleh lakukan.

1. Iklan(Ads)

Cara cepat untuk dapatkan trafik di website adalah menggunakan iklan di media sosial. Facebook ads dapat memberi trafik boost yang cepat dan kita dapat mensasarkan audiens yang lebih tepat di website ketika produk launch.

2. Email

Menggunakan email yang dari database klien kita, dapat memberitahu sebarang porduk launch yang sedang anda jalankan, Oleh demikian, audience atau prospek ada mengetahui sebarang produk launch yang ada di website anda.

3. SMS Niaga

SMS adalah teknologi klasik yang  digunapakai oleh syarikat-syarikat produk yang sudah mempunyai database dari klien sedia-ada ini lebih tepat dan prospek. Dengan SMS ini dapat menyebarkan tentang promosi atau produk launch untuk mengingatkan produk anda. Fokus pada pelanggan terbaik anda.

Ini adalah perkongsian serba sedikit yang berikan untuk anda yang baru mula berbisnes atau yang masih tercari-cari cara yang lebih tersusun untuk tarik trafik di website ketika product launch.

Hakcipta terpelihara 2019 – SMS Niaga
Web Impian Sdn. Bhd. (920163-H)

Need help? Chat with us